Ersin Bacaksız Anadolu Lisesi

WEB https://sehitersinbacaksizanadolu.meb.k12.tr
Adres : Fevzi Çakmak Mah. 70. Cadde No. 21 Ortapınar Toki Konutları Yenikent Sincan ANKARA
VİZYON : Akademik ve sosyal yönden seçkin her alanda lider olabilecek öğrenciler yetiştirmek.
MİSYON : Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsemiş ülkesi ve insanlığa faydalı çevreye duyarlı milli ve evrensel değerleri önemseyen ahlaklı kendisi ile barışık ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : Okulumuz ilk olarak 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlamıştır. İlk mezunlarını 2012 yılında vermiştir. Mezun olan 144 öğrencimizden 107 si bir lisans proğramına yerleşmiştir.

Öğretim Şekli :Tekli öğretim yapılmaktadır
Yabancı Dil : 1. Yabancı Dil: İngilizce 2. Yabancı Dil: Almanca
Isınma : Doğalgaz yakıtlı kalorifer ile ısınmaktadır
Pansiyon : Pansiyon Yok
Servis : Okulumuzdan Yenikent, Sincan, semtlerine servis bulunmaktadır.
Ulaşım : Okulumuza Ankara Büyükşehir Belediye otobüslerinden 557, 572, 573 numaralı hat otobüsleri ve Ulus rüzgarlı sokaktan kalkan şehir içi dolmuşlar ile ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Yenikent Fevzi Çakmak Mahallesinde Toki tarafından yaptırılan Ortapınar konutları içerisinde bulunmaktadır. Okulumuz çevresi sessiz ve sakindir. Güvenlik problemi yoktur.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlmerkezine yaklaşık 35 km İlçe merkezine yaklaşık 11 km
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz adrese dayalı ortalamaya göre öğrenci almaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2012-%74,30/ 2013-%69,64/ 2014-%62,33/ 2015-%71,42
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda kapalı spor salonu bulunmaktadır. Bu salon faal bir şekilde kullanılmaktadır. Gerek okul içinde gerekse ilçede düzenlenen sportif faaliyetlere katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK 4006 projesi başta olmak üzere Tubitak Lise Öğrencileri Araştırma Yarışması, E-Twinning Projeleri, Teknofest gibi birçok proje çalışmalarına katılım sağlanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuz 2012-2014 yılları arasında AB okul ortaklıkları çerçevesinde Almanya, İspanya ve Fransa ile ortak olarak proje geliştirmiştir. Bu ülkelere ziyaretler gerçekleştirilmiş, bu ülkelerden gelen ziyaretçilerimiz okulumuz tarafından ağırlanmıştır. 2015 Yılında K1 projesi için müracaat edilmiş sonucu beklenmektedir.